Въздушни възглавници за автомобили

въздушни възглавници

Какво включва автомобилното окачване

Автомобилното окачване е основен компонент от превозните средства, който не трябва да се пренебрегва. То включва амортисьори, чиято роля е да обират вибрациите при преминаване през неравни терени. От момента на първото натискане на газта, до паркирането на автомобила, те непрекъснато функционират, като обират кинетична енергия, така, че тя да не достигне до пътуващите.

За да се осигури още по-висок комфорт при возене, хората все по-често прибягват до монтиране на въздушно окачване и амортисьори. Доказано е, че то оказва значително влияние на автомобила и неговото влияние на пътя. С тяхна помощ се осигурява правилно разпределения на тежестта на автомобила, което от своя страна води до оптимална работа на спирачната и кормилната система. Също така, въздушното окачване може да окаже влияние върху разхода на гориво, както и за по-бавно износване на гумите.

Ефективността на този тип окачване с въздушни възглавници е неоспорим факт, но както всяка друга автомобилна система, то също се нуждае от редовна и навременна поддръжка. От тук произлиза въпроса – колко дълго издържат въздушните амортисьори? Съществува правило, което гласи, че въздушното окачване или амортисьори трябва да бъдат подменяни на всеки 100 000-120 000 километра пробег. Въпреки това, съществуват фактори, които могат да намалят значително препоръчителното разстояние. На първо място, от огромно значение е за какви цели служи автомобилът. Например, при редовно преминаване през черни или пътища с дупки, шансът за по-бързо амортизиране е значително по-голям, от колкото при преминаване през гладки пътища. Освен това, животът на въздушните амортисьори зависи и от честотата на използването на автомобила – при ежедневна употреба следва по-бързо амортизиране. Като допълнение на неравните пътища и честотата на използване на автомобилите, трябва да се вземат под внимание и климатичните условия. Сняг, дъжд, твърд чакъл, пясък, пътна сол – всичко това може да окаже огромно влияние върху въздушните амортисьори.

Как да разберем, че имаме проблем с въздушното окачване

Въпреки, че съществуват много твърдения, за това колко трае въздушното окачване, най-добрият начин да се разбере е самото поведение на автомобила. Съществуват няколко признаци, от които лесно се разбира кога въздушните амортисьори са за смяна:

  • Значително намален комфорт и твърдост при возене;
  • При спиране предницата на автомобила се накланя към земята;
  • Усещане за накланяне на автомобила при ускорение;
  • Намаляване на височината на превозното средство.

При съмнения за поява на един или повече от изброените признаци, е препоръчително моментално посещение на оторизиран автосервиз. Със своя професионален опит, ние препоръчваме Smatic.net, като доказана фирма на пазара в Бълрия. Те предлагат качествена алтернатива на закупуването на нови или втора употреба въздушно окачване. На разположение на своите клиенти фирмата, предлага иновативна услуга на място – рециклиране на въздушни амортисьори. Веднъж рециклирани, вашето окачване ще възвърне желаният комфорт и сигурност на превозното средство!

Posted on: април 23, 2018