Рекламни материали и брандиране на текстил

рекламни материали

За да се възползва максимално от услугите на фирмите за рекламни материали и печат върху текстил, добре е бизнесът да има някои основни познания относно щамповане на дрехи, рекламни торбички от плат, рекламни раници и много други, които намират приложение за рекламата на бизнеса. В тази връзка, тук подбрахме някои важни подробности около процеса по печат върху рекламен текстил, познаването на които би ви било от полза при планирането на бъдещите разходи за реклама.

Рекламни материали чрез печат на текстил – какво представлява?

Най-просто казано, текстилният печат е процесът на нанасяне на цветове и символи върху различни тъкани. Предвид факта, че това е функция за изработка на рекламни материали, която имат текстилните артикули, върху които се печата, процесът е известен още и под термина брандиране. Основната цел на качествения текстилен печат е да направи отпечатания цвят и знаци постоянни и устойчиви на измиване и триене, вследствие на употребата на брандираните текстилни артикули.

Текстилният печат намира широко приложение в много и различни по големина и специфика бизнес сектори. Благодарение на развитието на тази технология, днес срещаме работници и служители с работно облекло с надписи, рекламни престилки, рекламни шапки и много други. Брандираният текстил не се ограничава само до работно облекло, той намира приложение и в провеждането на различни бизнес рекламни материали за различни кампании, благотворителни инициативи и различни публични събития.

В случай че искате да брандирате торбички от плат на едро, които да подарявате на клиентите си с всяка покупка от вашия магазин например, текстилният печат би се справил отлично с тази задача. Брандирането на бели тениски също е масова практика за целите на бизнеси от различни отрасли, кампании на неправителствени организации и ред други публични прояви.

Как се печата върху текстил?

Съществуват различни методи за изработка на рекламни материали, чрез печат върху текстил. Всеки от тях осигурява различни покрития, с различно качество и струва различна цена. Три са едни от най-предпочитаните методи за текстилен печат, а технологията и предназначението им разглеждаме съвсем накратко в следващите редове:

Директно към облеклото (DTG)

При този метод на печат се използва специализиран мастилено-струен принтер и мастила на водна основа, който отпечатва дизайна директно върху плата. Впоследствие отпечатаният дизайн се фиксира под въздействието на топлина и пара.

Сублимационен печат

Тази техника за цифров печат отпечатва дизайна върху специализирана хартия, която го прехвърля върху плата под въздействието на топлина. Особено подходящ е за печат на рекламни материали върху полиестерни тъкани – рекламни раници, шапки и т.н. Сублимацията не може да се използва върху памук.

Ситопечат

Ситопечатът се прилага както по отношение на текстилен печат, така и при брандиране на сувенири от различни материали. Той е подходящ за брандирането на големи количества рекламен текстил със сравнително прост дизайн. При този метод се получава траен отпечатък върху текстилната материя, посредством упражняването на натиск на специално фино сито, покрито с фоточувствителна емулсия с мастило. Посредством ситопечата можете да си набавите голямо количество евтини рекламни тениски, да брандирате рекламни чанти от плат, рекламни плажни кърпи и много други.

Фирмата, която ще брандира вашите рекламни ризи, тениски или какъвто и да било текстил, ще ви предложи най-удачния метод за печат, въз основа на тъканта, която искате да брандирате, количеството и търсеното качество на крайния продукт.

Posted on: април 28, 2021