Принтер за домашно ползване

Принтер за домашно ползване

През последните десет години технологиите се развиват с такива големи темпове, че неща, които до съвсем неотдавна ни се струваха недостъпни, днес са на една ръка разстояние и ежедневна част от живота ни. Така, например, днешно време почти няма дом без компютър, телевизор, принтер и т.н. Освен това, до такава степен сме свикнали с тези устройства, че ги приемаме почти като даденост и разчитаме на тях дори за най-тривиални неща от живота си.

Ако ви предстои да закупите лазерен принтер за домашно ползване, има няколко неща, на които е препоръчително да обърнете внимание преди да се спрете на конкретен модел.
Първото от тях е дали ви е необходим цветен или монохромен принтер. Монохромните лазерни принтери са бързи и използват само черен тонер. Ако не ви се налага да принтирате цветни изображения, те са устройството за вас. Ако ли не – то най-сигурно е да заложите на цветен принтер. Дори да не го използвате ежедневно за цветно принтиране, ще знаете, че имате тази възможност за случаите, в които ще ви се наложи.

След като сте избрали вида принтер, следва да се задълбочите в техническите характеристики на различните модели. Hewlett Packard предлагат множество, подходящи за домашно ползване, лазерни принтери. Те са компактни, леки, безшумни и лесни за използване. Цените им варират според модела, неговата бързина и допълнителни функции. Купувайки принтер HP, можете да сте уверени, че правите добра инвестиция. Освен, че са бързи и надеждни, тези принтери поддържат и много ниска цена за страница. Необходимите консумативи за принтери HP са изгодни и няма да ви оставят с чувството, че купувате нов принтер всеки път когато се наложи да смените тонера.

Когато разглеждате лазерни принтери за дома, обърнете внимание на няколко важни неща:

  • тяхната скорост (броя страници, които принтират за минута)
  • възможността за двустранно принтиране
  • консумативите, които използват
  • натоварването, което могат да поемат
  • операционните системи, с които работят

Тези параметри ще ви дадат добра начална ориентация относно модела и доколко той е съвместим с вашите желания и възможности. Голям плюс на повечето съвременни принтери е поддържането на Wi-Fi връзка, което значително улеснява свързването с принтера на повече от един компютър.

Качествен принтер HP можете да закупите от всеки магазин за компютърна техника или да поръчате онлайн. Това са едни от най-разпространените печатни устройства, които са предпочитани както за работна среда, така и за домашно ползване.

Posted on: ноември 27, 2017