Как да сложим край на паническите атаки?

лечение на паническо разстройство

Много често човек се намира в среда, която разболява съзнанието и психиката. Човекът често работи не това, за което е мечтал, а по принуда, не е с човека, с когото иска да бъде, случват се неща в живота му, които го разстройват. И това са и малките и големите причини в по-късна възраст той да получава панически атаки. Натрупването на отрицателна енергия никога не е водела до нещо добро.

Накратко наричани паник атаки, те са повтарящи се епизоди, в които човек изпитва страх, паника, безпокойство. Симптомите се проявяват в комбинация или поотделно. Голяма част от населението в различните страни получават паническо разстройство, би то в ранна или по-късна, зряла възраст. Тревожността за нещо лошо, което може да се случи в бъдеще, несигурността в себе си и в способностите, са от малкото, но основни причини, които предизвикват паник атаките.

Най-честите въпроси, свързани с тези състояния, са как човек да сложи край на паническите атаки. Има множество отговори и начини, съществуват различни методи. Но е важно човек да избере най-доброто за себе си и това, от което би се чувствал най-добре накрая.

Много е важно страдащия от паник атаки да разбере, че има много по-ефикасни и здравословни начини за лечение, освен тези с медикаменти. Възможностите, които се откриват пред всеки са много и той трябва просто са избере най-подходящата за своя организъм. Първата стъпка към края на паническите атаки е човек да ги осъзнае и да ги приеме, както и да се опита да разбере причината за тяхната поява.

Психотерапията, която представлява лечение след задължително посещение при психотерапевт,  в днешни дни залага на няколко основни метода, които слагат край на паник атаките. Най-често срещаните са хипноза, хипнотерапия и интензивно дишане. Всеки един по отделно има своите приноси за предотвратяване на паническите атаки.

И трите метода са научни по същество. Хипнозата въздейства изключително много на вътрешния свят на човека и го трансформира по такъв начин, че той да бъде в съответствие с външния. Защото само хармонията между двата свята би допринесла за спокойно съществуване. Тя вдъхва увереност в себе си, променя начина, по който човек възприема околността и стъпка по стъпка изкоренява причините за появата на паник атаките.

Чрез своите въздействия на дълбоко, несъзнавано ниво, хипнотерапията води до промяна по естествен и логичен път, като извежда на преден план желанието за личностна пренастройка във възприемането на случващите се събития. Хипнотичния транс спомага за разбирането на вътрешното състояние на душата и често изплуват отговорите на въпросите, от които човек най-много се страхува. Така се постига спокойствие и уют и разбива всички модели на познато поведение, породени от паник атаките.

Интензивно дишане (специалитет на реномираните психотерапевети от https://insighting.eu/psihoterapevt.html ) стъпва върху връзката между дишането и състоянието на психиката. То се различава от физиологичното дишане и проправя път на съзнанието към дебрите на душата. Спомага за постигането на равновесие и мир, като изчиства всички пластове негативност и тревожност, трупани през годините. Така успява да освободи съзнанието от разрушителната сила на паническите атаки.

В крайна сметка човек трябва да постави своя вътрешен мир и психично здраве пред всичко случващо се във външния свят. Да пренастрои възприятието си към негативното и да извлича най-доброто от всяка ситуация. Защото спокойствието на душата и хармонията между вътрешно и външно, спомагат за по-добро качество на живеене.

Posted on: август 18, 2018