Как да решите кой лаптоп втора ръка да купите?

Едно от нещата, които трябва да знаете и да обмислите много добре преди да купите лаптопи втора ръка, е дали те са ремонтирани, тествани или не. Ремонтиран лаптоп не означава, че е лаптоп втора употреба, а означава, че производителят на самия лаптоп е направил пълен ремонт на лаптопа. Това включва подмяна на всиаки необходими части и компоненти, които се е наложило поради една или друга причина.

Лаптопът втора ръка обикновено е значително по-евтин от нов лаптоп от магазин за компютри, защото ще си спестите пари от цената на устройството за логистика и доставка до магазинната мрежа, както и от разходите за доставката му до дома ви. Тъй като е твърде възможно да е трудно да разберете колко би трябвало да струва употребяван лаптоп, защото има толкова много различни фактори, които по един или друг начин са включени в цената, включително хеговата възраст, състояние, първоначална покупна цена и дали има инсталиран софтуер на него или не. Хубаво е внимателно да проверите всяко едно от тези неща, тъй като в противен случай ще имате допълнителни разходи било то за ремонт на лаптопа или за закупуване на софтуер.

Купуването на нов лаптоп е много хубаво и ефективно, но не винаги е най-добрият вариант. Имате възможността да си купите лаптоп втора ръкс, който ще е понякога в пъти по-евтин от новия такъв и ще работи също толкова добре, че дори и повече, в зависимост от вашето проучване и избор. Но преди да купите лаптоп, трябва да си отговорите на няколко основни въпроса.

1) Какво е състоянието на лаптопа, който ще закупите?

2) Каква е гаранцията, която ви дават след закупуването?

3) Каква е разумната цена, която би трябвало да заплатите?

4) С инсталирана операционна система ли го купувате?

5) С аксесоари като работещо зарядно устройство и мишка ли го получавате?

Лаптопите са много популярно и полезно технологично устройство за работа, учене или забавление в свободното време. Цената на новите лаптопи може да бъде доста висока, това е и причината, поради която голяма част от хората обмислят да си купят лаптоп втора ръка, именно за да спестят пари.

Купуването на лаптопи втора ръка може да бъде не лесна задача, защото трябва да знаете точно какво да търсите, преди да го закупите. Ето малък списък с няколко неща, които е хубаво да знаете, преди да закупите лаптоп втора употреба:

1. Батерията на лаптопа работи ли все още и колко дълго време издържа?

2. Екранът на лаптопа има ли драскотини или други повреди и колко са значителни те?

3. Има ли вируси и тестван ли е с антивирусна програма лаптопа?

4. В добро състояние ли е клавиатурата на лаптопа – има ли липсващи клавиши?

5. Бил ли е изпускан лаптопа или повреден по някакъв друг начин?

Posted on: март 22, 2022