Как да изберем детско зимно яке за момиче

детско яке за момиче

Бой със снежни топки, пързаляне с шейна, снежни човеци, снежни ангели – все любими игри и забавления през зимните месеци, които изграждат скъпи спомени за прекрасни моменти в живота на детето. За да сте спокойни когато детето ви играе навън и за да сте сигурни, че няма опасност да настине, трябва да му осигурите удобно и топло зимно облекло.

Важно при изброа на детски якета

Когато избирате детски зимни якета и палта, се ориентирайте към модели, които не пропускат вода, имат топла подплата и са удобни за обличане и носене от детето.
Най-подходящи за дълги часове на щура игра в снега, без съмнение, са грейките. За максимално удобство и топлота, избирайте грейки от две части. Те не пропускат вода и най-често са пристегнати върху китките и глезените, което не позволява на снега да влиза под дрехата на детето.

Можете да избирате също и между стандартни и дълги модели детски зимни якета. По-дългите модели пазят повече топлина и са предпочитани при избора на детски якета за момиче. Стоят елегантно и предпазват тялото на детето от студените климатични условия. Шушляковите модели предпазват от вятъра, а меката вата в комбинация с топла подплата от вътрешната страна създават приятен уют дори в най-студените дни. Ластиците на ръкавите и връзките за допълнително пристягане на кръста също са плюс при избора на детски зимни якета и палта, както и двойното закопчаване.

Качулката е задължителна

Наличието на качулка е почти задължително без значение върху какъв модел ще се спрете. При наличие на пухена качулка, проверете дали има възможност пухът да се сваля. Това ще ви улесни при прането на якето, а също и ще даде избор на детето дали да носи яке с пухена качулка или без.
Когато избирате детски зимни якета, се уверете, че ципът е добре изработен и функционира без проблем. Ципът е ключов елемент в този тип дрехи, тъй като влиза в употреба по десетки пъти на ден. За да сте сигурни, че няма да създава проблеми на детето, го проверете добре и ако се съмнявате в неговото качество и/или издръжливост, разгледайте и други модели.

Уважавайте мнението на детето

Не на последно място стои и мнението на детето. Искате да сте сигурни, че то харесва зимното яке, което сте му избрали. Ако детето ви изпитва съмнения относно модела, който считате за максимално добър за него, най-добре се опитайте да намерите друг, към който ще подходи с много повече желание и ентусиазъм. По този начин ще сте сигурни, че ще го носи с удоволствие и самочувствие и няма да ви се наложи да купувате ново яке по средата на сезона.

Posted on: октомври 30, 2017